Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Vrchol hnusu a hyenismu: V Moravskoslezském kraji se lidé setkali s prvním rabováním

V Moravskoslezském kraji probíhá na mnoha místech mobilizace.
Zdroj: Městský obvod Ostrava-Jih
Předchozí Další
+ Dalších 65 fotografií
rabování

Obyvatelé Moravskoslezského kraje se potýkají kromě velké vody i s odporným hyenismem, v době povodní už zažili i první rabování. Informace potvrdila Policie ČR i hejtman kraje Josef Bělica na sociálních sítích, který toto chování tvrdě odsoudil. 

Moravskoslezští policisté zaznamenali první případ pokusu o rabování. Obětí byla soukromá firma. Policie zatím neuvedla, zda viníka či viníky dopadla. ČTK to dnes řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Hejtman Josef Bělica (ANO) počínání označil za hyenismus a vyzval obyvatele, aby se k sobě chovali ohleduplně. Kvůli povodním musely být v regionu evakuovány tisíce lidí, kterým voda zaplavila domovy, a pod vodou je i množství provozoven.

Pomoc při povodních

  • Člověk v tísni: SOS Povodně, č. ú. 72027202/0300
  • Charita Česká republika: Charita pro oběti povodně, č. ú. 44665522/0800, v. s. 906
  • ADRA: SOS ADRA: POVODNĚ 2024, č. ú. 66888866/0300
  • Diakonie: Povodně v Česku, č. ú. 2100691426/2010
  • Český červený kříž: Veřejná finanční sbírka, č. ú. 333999/2700, v. s. 2404
  • Otevřené sbírky na Darujme.cz


Pomoci můžete i materiálně i prostřednictvím Potravinových bank, Oděvních bank a Nábytkových bank.

Více o tématu

"Aktuálně můžeme hovořit o jednom zaznamenaném případu v Ostravě, poškozenou stranou byla soukromá společnost. Policisté na případu pracují. Policisté jsou v místech a lokalitách, kde probíhaly evakuace, reagujeme jak na vlastní zjištění, tak i na oznámené věci," řekla Štětínská.

Hejtman Bělica takové jednání důrazně odsoudil. "Jedná se o hyenismus a nízkost některých jedinců zneužívajících neštěstí lidí, kteří kvůli velké vodě museli opustit své domovy nebo firmy," citovala ho CNN na svém Instagramu. Dodal, že policie bude vůči lidem, kteří se pokusí rabovat, zasahovat nekompromisně. "Věřím, že tyto sobecké grázly čekají nejtvrdší postihy. Vyzývám všechny: buďte k sobě navzájem ohleduplní a slušní," doplnil Bělica.


První oběť

Povodně si již vyžádaly první oběť, ženu vylovili z řeky Krasovky na Bruntálsku. Informovaly o tom Novinky.cz. Dalších osm lidí se nadále pohřešuje.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy