Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Helena Vondráčková a drsná válka s bratrem Jiřím Vondráčkem: 20 let nenávisti kvůli nerespektované lásce

Helena Vondráčková a Jiří Vondráček na archivním snímku.
Zdroj: profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 6 fotografií
TRÁPENÍ

Jak jsme již informovali, kolem sourozenců Heleny Vondráčkové (77) a Jiřího Vondráčka (73) je nyní pořádně rušno: prasklo totiž, že při nedávném soudním líčení aktivista Jan Šinágl (71) tvrdil, že informace pro urážlivé útoky vůči zpěvačce, kvůli nimž má oplétačky s justicí, mu měl údajně donášet právě její bratr Jiří. Sourozenci se nemohou vystát už přes dvacet let.

Helena Vondráčková a Jiří Vondráček: Válka trvá už dlouho

„Z devadesáti procent se jedná o informace od Jiřího Vondráčka, bratra Heleny Vondráčkové. Jsem jediný novinář, který byl ochoten o tom psát,“ prohlásil při zářijovém líčení u berounského soudu aktivista Šinágl ke zdroji svých informací z článků, které napsal na svůj web. Informoval o tom Blesk.cz.

Sám Vondráček se k tomu dosud nevyjádřil, ale již dříve uvedl, že sestře nikdy neublížil.

Mezi sourozenci zdaleka nejde o novou záležitost: nevraživost mezi hudebním skladatelem a jeho sestrou, potažmo jejím manželem, se táhne už pěknou řádku let. A je to mimořádně smutné a dramatické.


Nesváry kvůli novému muži

Zpěvačka Helena Vondráčková (77) je bezesporu mimořádná legenda českého popu, její jméno zná v této republice každý. V posledních dvou desetiletích se ovšem její jméno bohužel častěji skloňovalo spíš v souvislosti s nejrůznějšími soudními tahanicemi, než aby se víc psalo o její práci – i když nedávná doba (Slavíci a velké uznání obecenstva nebo Ceny Thálie) jako by vše opět vylepšila.

Bohužel v samotné rodině to neplatí. Helena Vondráčková má velké rozepře právě s bratrem Jiřím Vondráčkem, který se nikdy nesmířil s jejím sňatkem s Martinem Michalem. Podle TN.cz ho označoval za kontroverzní osobu a dokonce i za podvodníka“. Michal kontroval, že Vondráčkovi vadilo, že nebylo po jeho, a proto tedy manželům škodí.

„Nejjednodušší by tehdy bylo, kdybychom řekli, že je všechno v pořádku, a šli se s nimi veselit na svatbu. Ale Jirka to nemohl udělat, protože je principielní a s některými věcmi se zkrátka nemůže srovnat,“ vysvětlovala před časem pro iDnes.cz Vondráčkova manželka Hana Sorrosová.

K tomu sám Vondráček doplnil pár svých názorů.

„Neprovedl jsem nic špatného. Měl jsem pocit, že mám Heleně říct ‚hele bacha, tady je něco špatně‘. A Helena řekla ‚ne, nechci tě vůbec poslouchat‘. Kdyby mi řekla ‚hele brácho, prostě jsem se zamilovala a je mi to fuk...‘ Ale to se nestalo. Helena řekla ‚ty mi ubližuješ‘. Máš někoho rád a on ti najednou začne říkat, ať si trhneš nohou,“ pokračoval.

Později jsem se začal dozvídat z bulváru, jak jsem příšerný. Takže jsem se pochopitelně začal bránit. Ve snech jsem tehdy dva roky chodil za Helenou a měl jsem potřebu jí vysvětlit, že jí přece neříkám nic špatně, jen tu pravdu,“ tvrdil muzikant, který je otcem další známé zpěvačky a také herečky Lucie Vondráčkové.


Rozkol po 50 letech

„Padesát let jsme žili v rodinné shodě, pomáhali jsme si. Já Helenu miluju. Vážím si jí za to, co jako zpěvačka dokázala. Když mi najednou někdo říká, že jsem chtěl sestře způsobit nějakou škodu, je to nepřijatelné a nepochopitelné. Nic takového v srdci ani v hlavě nemám. Jestli mi to někdo podsouvá, tak je to prostě lež. Obvinění je naprosto nesmyslné,“ prohlásil také nedávno u soudu, který ho osvobodil ohledně podezření ze spáchání trestného činu (napomáhání ohledně vyvedení majetku Šinágla).

„Je nám z toho smutno. Nikdy jsme nečekali, že ve své nenávisti, protože nebylo po jeho vůli, je schopen zajít až takto daleko. Spojit se s takovým člověkem, jako je Jan Šinágl, asi nejprolhanější člověk u nás... je jen ukázka jeho charakteru. Je to bohužel smutek a stydíme se za jeho chování,“ napsali manželé Vondráčková a Michal již dříve po zahájení Vondráčkova trestního stíhání.

Michal dokonce Vondráčka považoval za hlavu údajného spiknutí několika lidí, kteří měli napomáhat Šináglovi ukrýt majetek, to ale soud vyvrátil.

Doporučené video: Rozhovor s Helenou Vondráčkovou:


Vondráčka ovšem z pomluv své osoby vinil již před 19 lety, jak tehdy psaly Novinky.cz.

Sourozenci se nevídají, nemluví spolu. Poslední společná fotografie pravděpodobně pochází z roku 2011, kdy pohřbívali svého tatínka.

Helena Vondráčková je nyní vdaná podruhé. Nejprve před 31 lety si vzala německého hudebníka Helmuta Sickela, pak se rozvedli v roce 2001. O dva roky později vstoupila na Karlštejně do manželského svazku s Martinem Michalem.

Glosa: Love Island plný nesmyslné šikany se žene do záhuby. Zůstane pachuť zbytečnosti

Související články

Další články

Nejnovější kauzy